Engelli Olmanın Nedenleri

Engelli Olmanın Nedenleri

admin     13-11-21     Engelli Olmanın Nedenleri     Engelli Olmanın Nedenleri     256 Defa Okundu

Engellilerin neden engelli olduğu araştırmalar ile belirginliğine kavuşsada, hala bilinemeyen oldukça bilgi birikim donanımının hala olmadığı araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Engelli olma nedenlerinden bir tanesi de genetik ve aile alt yapısı ile olsa da aslında bu sağlık sorunlarından bir tanesidir. Bazen zorlu bir yaşam olsa da aslında normal yaşamın gereklerine uyamayan bazı zor zamanlar olmaktadır.

Bu gibi ve bu nedenle de korunma amacı ile hastanın bakım, rehabilitasyon, fizik tedavisi olarak danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiler hayatımızda boyunca belki en aile yakınımız , belkide uzak akara’ba dan dolayı karşımıza çıkacaktır. Bunun fazlası olduğunu ifade eden doktorlar , verilerine dayanarak uzun bir süreç ile buna göre dünya nüfus unun yaklaşık yüzde kaçında vardır bu araştırmalar ile ortaya çıkacaktır.

Bu tür hastaların engelli olarak kabul edilmesi gereken tüm tetkikler üzerinden devam edilmektedir. Ülkelerin hasta ve engelli sayısında yüzde oranı büyük farklılık açık ara ile göstermekte olsa da , hala araştırmalar devam etmektedir. Buna rağmen hasta doktor ilişkisine baktığımız zaman hastanın oldukça rahat olması gerekmektedir.

Hasta doktoru ile iyi bir diyalok ve işbirliği içerisinde tedavi ye karşılık verirse hastamız tamamen ruhun sağlığına kavuşacaktır. Hastaların psikolojik durumunu gözetim altında bulunduran başta aile ve sonrasında doktoru olası tam tetkikler üzerinden tedavi işlemlerini başarı ile sürdürmektedir. Engelli olmak zor olsa da bazen ailemizden aldığımız görüşler ile kendimizi iyi hissetmemize yarayacaktır.

ENGELLİ OLMANIN NEDENLERİ

Sağlık alanında iyi bir eğitim alan profösörler , ortak karar alarak bazen hastaya yapılması gereken tedavi ve muayene de fikir ortaklığına varırlar. Sosyal olarak engellilerin sosyal yaşantısında zor süreç yakalamaktadırlar. Sosyal aktivi telere katılmamak , gezmemek , kendi işlerini görmemek engelli olan hastalarımızı çok zor duruma düşürecektir.

Dünya da fizik tedavi ile daha iyi rehabilite edilen hastalar , tamamen iyi olmasada kendilerini iyi hissedecekler. Arkadaşlar , genetik olan engeller , sağır , dilsiz bedensel özürlüler den oluşan engelli adı hastalarımızdan alınan ad olarak kalmıştır. Sağlık durumu el veren tüm bireylere , sağlığı sorun teşkil de olan herkesin yardımcı olmasını sizlerden niyaz eder ,

Https://www.Gungorenfm.Com olarak sizlere burada anlatmak istediğimiz konu ise şudur, engelli bireylerimizin hastalıkları, sağlık durumları, hakkında az da olsa bilgi vermektir amacımız. Bu vesile ile sizlere yardımda bulunduysak ne mutlu bizlere arkadaşlar. Sizlere iyi günler dileriz. Kalın sağlıcakla sevgili dostlar.


Etiketler: , , ,

Sende Paylaş:  Facebook    Tweet    Pinterest    Google+  

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?